Utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag är instiftad av Feelgood Företagshälsa.  Alla företag och organisationer är välkomna att delta, privat som offentligt, oberoende av bransch eller storlek.

Se filmen nedan som berättar mer om utmärkelsen!


Nominering och urvalsprocess
Nomineringsperioden för 2019 är öppen under juni till oktober.  Urvalsprocessen omfattar i första steget ett antal frågor, varefter de kandidater som går vidare analyseras djupare.

De faktorer som utvärderas har sin utgångspunkt i forskning om vad som skapar friska organisationer, samt i Feelgoods erfarenhet från 20 års arbete med att skapa friska arbetsplatser där människor mår bra och presterar. Deltagarna får svara på frågor inom framför allt dessa fyra områden:
1. Systematiskt arbetsmiljöarbete
2. Ledarskap
3. Medarbetarskap och delaktighet
4. Hälsa och hållbart arbetsliv

Finalister och regionala vinnare 
Tävlingen är öppen för alla företag och organisationer runt om i landet. Vi utser ett antal finalister tillika vinnare i sina respektive län, som går vidare till riksfinal. Vem som vinner den nationella titeln avgörs av vår externa jury.

Sveriges friskaste företag är en årlig utmärkelse. Under 2018 nominerades över 160 företag, ur vilka vi utsåg sju starka finalister  samt en vinnare.